Stödföreningen

Mariestads Blåsorkester och Drills Stödförening har funnits sedan 1973.

Vi stöttar framförallt orkester och drill med nya kläder och underhåll av dessa. För att göra det möjligt anordnar vi bl a lotterier.  Vid konserter fixar vi med annonsering, iordningställande av lokal och servering av kaffe med dopp.  

Vi ordnar också med övningshelger åt ungdomarna och vartannat år får orkester och drill åka på en mycket uppskattad resa till något annat land , för ett musikaliskt och kulturellt utbyte. År 2000 åkte de till Italien, 2002 till England, 2004 var dom i Ungern och tillbaka till Italien 2006, därefter till Spanien 2008 och 2010 och 2012 åkte vi till Kroatien.

Allt arbete i föreningen är ideellt , men vi har mycket roligt tillsammans och det känns bra att kunna stötta våra fina ungdomar. 

Vill du vara med? Välkommen att kontakta någon av oss i STYRELSEN. Läs mer under "Kontakta oss" till vänster.

Mariestads Blåsorkester bildades 1970 och består idag av ca 30 ungdomar från 11 år och uppåt under ledning av Tomas Sahlberg. Han är musiklärare och har fagott som sitt huvudinstrument. Ungdomarna kommer från vår kommunala musikskola. 

Drillen bildades 1975 och består i dagsläget av ca 20 ungdomar i åldrarna 6-16 år. Drillen leds av Sara Angel som även står för koreografi.

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)